فهرست مطالب

شرکت مهاجرتی هومان ویزا در حال حاضر در حوزه برگزاری آزمون PTE فعالیت ندارد

تفاوت آزمون PTE و تافل

تفاوت آزمون PTE و تافل در ساختار، نمره دهی، محل برگزاری آزمون و… می باشد. آزمون PTE و تافل هر دو آزمون های معتبر زبان انگلیسی هستند که از اعتبار جهانی برخوردارند و بسیاری از کشورها مدرک آنها را به رسمیت می شناسند، با این حال تفاوت هایی با هم دارند.

آزمون PTE (پیرسون)

آزمون PTE یا پیرسون (Pearson Test of English) یکی از آزمون ‌های بین ‌المللی زبان انگلیسی است که توسط انتشارات پیرسون برگزار می شود و مدرک آن دارای اعتبار جهانی است. افرادی که می خواهند برای کار، تحصیل و یا اقامت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند، می توانند برای اثبات مهارت های زبان انگلیسی خود در آزمون PTE یا پیرسون شرکت کنند.

مدرک آزمون PTE مانند آزمون های قدیمی تر آیلتس و تافل از اعتبار جهانی برخوردار است و بسیاری از دانشگاه ها، سازمان ها و مراکز کاری مدرک آن را به عنوان معیاری برای ارزیابی سطح زبان انگلیسی متقاضیان می پذیرند و تعداد دانشگاه هایی که مدرک PTE را می پذیرند رو به افزایش است، با این حال برخی دانشگاه ها هنوز هم مدرک آزمون آیلتس آکادمیک و تافل را برای اپلای تحصیلی معتبر می دانند، از این رو باید پیش از شرکت در آزمون با مراجعه به سایت دانشگاه ها مطلع شوید کدام دانشگاه ها مدرک PTE را می پذیرند.

انواع آزمون PTE

آزمون PTE با توجه به اهداف مهاجرتی دارای انواع مختلفی است.

انواع آزمون PTE عبارتند از:

  • آزمون PTE آکادمیک: این آزمون در سال 2009 ارائه شده است و مورد تایید شورای پذیرش مدیریت تحصیلات تکمیلی (GMAC) می باشد. آزمون PTE آکادمیک مبتنی بر کامپیوتر است و به صورت حضوری در مراکز معتبر برگزار می شود. این آزمون یکی از جایگزین های آزمون آیلتس آکادمیک است و می توانید برای اپلای تحصیلی مدرک این آزمون را ارائه بدهید. البته آزمون PTE آکادمیک مانند آزمون تافل IBT هوم ادیشن به صورت غیرحضوری و هوم ادیشن نیز برگزار می شود و داوطلبان می توانند در منزل یا هر مکانی با دسترسی به اینترنت پرسرعت و سایر تجهیزات در این آزمون شرکت کنند.
  • آزمون PTE جنرال: این آزمون برای مهاجرت غیرتحصیلی کاربرد دارد و افرادی که می خواهند برای کار و سرمایه گذاری مهاجرت کنند باید در آزمون PTE جنرال شرکت کنند. PTE جنرال یکی از بهترین آزمون های جایگزین آیلتس جنرال و تافل می باشد.
  • آزمون PTE کودکان و نوجوانان: برای ارزیابی مهارت های زبان انگلیسی گروه سنی 7 تا 12 سال در سطح پایه و مبتدی طراحی شده است.
  • آزمون PTE Core: این آزمون جدیدترین نوع آزمون PTE است و در اواخر سال 2023 ارائه شده است. افرادی که خواهند برای کار، تحصیل و اقامت به کانادا مهاجرت کنند، می توانند در این آزمون شرکت کنند.
  • آزمون  PTE Home: این آزمون همانند آزمون آیلتس لایف اسکیلز برای اخذ ویزای خانوادگی و تمدید ویزا و دریافت شهروندی انگلستان کاربرد دارد.

ساختار آزمون PTE

همان طور که گفته شد، آزمون PTE انواع مختلفی دارد و ساختار آزمون های PTE با هم متفاوت است و سوالات با توجه به اهداف مهاجرتی آزمون طراحی شده اند، با این حال به طور کلی آزمون PTE مانند سایر آزمون های زبان انگلیسی مهارت های اصلی زبان انگلیسی یعنی خواندن، نوشتن، گوش دادن و صحبت کردن را ارزیابی می کند.

  • ساختار آزمون PTE آکادمیک: ساختار  آزمون PTE آکادمیک شامل سه بخش است که مهارت های ریدینگ، رایتینگ، اسپیکنیگ و لیسنینگ را ارزیابی می کند. مدت زمان انجام این آزمون 2 ساعت و 15 دقیقه است.
  • ساختار آزمون PTE جنرال: ساختار آزمون PTE جنرال شامل دو بخش شفاهی و کتبی است که مهارت های لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ در آزمون کتبی و مهارت های ارتباطی در یک آزمون شفاهی ارزیابی می شود و تفاوت در ساختار از مهمترین تفاوت آزمون PTE جنرال و آکادمیک می باشد.
  • ساختار آزمون PTE Core: ساختار آزمون PTE Core مشابه آزمون PTE آکادمیک است و هر 4 مهارت زبان انگلیسی را مورد ارزیابی قرار می گیرد. اما محتوای سوالات غیر آکادمیک می باشد.
  • ساختار آزمون PTE Home: ساختار این آزمون همانند آزمون آیلتس لایف اسکیلز می باشد و تنها شامل ارزیابی دو مهارت اسپیکینگ و لیسنینگ می باشد و مدت زمان انجام آن کوتاه و 20 تا 25 دقیقه است.

نمره دهی آزمون PTE

آزمون PTE جنرال از 1 تا 5 نمره دارد و PTE آکادمیک از 10 تا 90 نمره دارد. نمره دهی در آزمون PTE آکادمیک توسط کامپیوتر و با استفاده از هوش مصنوعی و همزمان با آزمون است و توسط اگزمینر تصحیح نمی شود. نحوه نمره دهی در آزمون PTE آکادمیک به این صورت است که نتیجه آزمون PTE  در سه نمره اعلام می شود که شامل نمره هر 4 مهارت PTE، نمره مهارت های زبانی و نمره کلی یا OVERAL می باشد.

آزمون PTE آکادمیک مانند آزمون تافل، آیلتس، دولینگو تضمینی و… نمره رد یا قبولی ندارد و نمره قبولی از سوی دانشگاه یا مرکز درخواست کننده تعیین می شود، اما آزمون PTE جنرال نمره رد یا قبولی دارد و در صورتی که نتوانید حداقل نمره مورد نظر را کسب کنید در آزمون PTE جنرال رد می شوید.

نتایج آزمون PTE جنرال در چهار طبقه بندی اعلام می شود که شامل:

  • Distinction: قبولی با نمره عالی
  • Merit: قبولی با نمره خوب
  • Pass: قبول
  • Fail: مردود

آزمون تافل (TOEFL)

آزمون تافل (TOEFL) یکی از آزمون ‌های بین ‌المللی زبان انگلیسی است که توسط موسسه ETS در بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایران برگزار می‌ شود؛ همچنین مزایای داشتن مدرک تافل موجب شده تا هر ساله افراد بسیاری در سراسر دنیا با اهداف مختلفی در این آزمون شرکت کنند.

شرکت در آزمون تافل و اخذ مدرک آن با نمره بالا یکی از مهمترین مدارک برای اپلای تحصیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه های معتبر کشورهای انگلیسی زبان است.

در حال حاضر آزمون تافل در بیش از 11 هزار موسسه و دانشگاه در بیش از 150 کشور جهان برگزار می شود و مدرک آزمون تافل تضمینی مورد پذیرش بسیاری از دانشگاه‌ ها، مراکز آموزشی و علمی، سازمان ها و اداره مهاجرت کشورهای مختلف می ‌باشد و افراد می ‌توانند از مدرک تافل علاوه بر اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه ‌های معتبر برای مهاجرت شغلی به کشورهای انگلیسی زبان، دریافت پیشنهاد کاری و اخذ ویزای کاری نیز استفاده کنند.

انواع آزمون تافل

موسسه ETS آزمون تافل را در نسخه های مختلفی ارائه کرده است. انواع آزمون تافل عبارتند از:

  • آزمون تافل آنلاین یا تافلIBT: آزمون تافل IBT به صورت آنلاین و در محل های برگزاری که از سوی ETS تعیین شده، برگزار می ‌شود.
  • آزمون تافلIBT هوم ادیشن (Home Edition): نسخه دیگری از تافل آنلاین (IBT) است، اما این آزمون در خانه و تحت نظارت یک ناظر برگزار می ‌شود. آزمون تافل IBT هوم ادیشن تضمینی از سال 2020 به دلیل شیوع بیماری کرونا و به دلیل عدم برگزاری آزمون تافل به صورت حضوری، برگزار می شود.
  • آزمون تافل کاغذی (کتبی) یا تافلPBT: آزمون تافل PBT در محل های برگزاری آزمون به صورت کتبی و کاغذی انجام می ‌شود و تافل کتبی فقط در جایی برگزار می شود که شرکت در تافل آنلاین امکانپذیر نباشد.
  • آزمون تافل اسنشیالز (Essentials): از فوریه ۲۰۲۱ سازمان ETS نسخه ی دیگری از آزمون تافل را به نام تافل اسنشیالز ارائه کرده است. این آزمون به صورت آنلاین و مبتنی بر کامپیوتر است.
  • آزمون تافل ITP: تافل ITP جهت استفاده داخلیمراکز آموزشی، سازمان‌ ها، دانشگاه‌ ها و… طراحی شده است.
  • آزمون تافل جونیور (JUNIOR): تافل جونیور برای نوجوانان ارزیابی مهارت زبان انگلیسی نوجوانان 11 تا 16 سال طراحی شده است.
  • آزمون تافل پریمیر (PRIMARY): تافل پریمیر برای ارزیابی مهارت زبان انگلیسی کودکان 8 تا 11 سال طراحی شده است.

جهت کسب موفقیت در کوتاه ترین زمان و دریافت بهترین نتیجه در آزمون های بین المللی مانند آزمون تولک تضمینی، آزمون IMAT، آزمون GMAT، آزمون GRE تضمینی و… از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا کاملترین مشاوره را دریافت کنید.

ساختار آزمون تافل IBT

ساختار آزمون تافل IBT مانند بسیاری از آزمون های زبان انگلیسی شامل چهار بخش است که چهار مهارت اصلی و کلیدی زبان انگلیسی یعنی خواندن (درک مطلب)، نوشتن، صحبت کردن و گوش کردن را ارزیابی می کند.

بخش های مختلف آزمون تافل عبارتند از:

  1. بخش درک مطلب (Reading): بخش درک مطلب یا ریدینگ تافل IBT، از 3 یا 4 متن تشکیل شده است و داوطلبان برای هر متن به 10 سوال جواب می دهند و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 54 تا 72 دقیقه است.
  2. بخش شنیداری (Listening): بخش شنیداری یا لسینینگ تافل آی بی تی شامل 6 تا 7 قسمت است و داوطلبان برای هر قسمت به 5 تا 6 سوال پاسخ می دهند و مدت زمان پاسخگویی به سوالات این بخش 41 تا 57 دقیقه است.
  3. بخش گفتاری (Speaking): بخش گفتاری آزمون تافل IBT پس از یک استراحت ۱۰ دقیقه ای آغاز می شود و مدت زمان پاسخگویی به سوالات 17 دقیقه می باشد. در بخش اسپیکینگ تافل داوطلبان باید به 4 سوال پاسخ بدهند.
  4. بخش نوشتاری (Writing): چهارمین بخش آزمون تافل IBT بخش نوشتاری است. در بخش رایتینگ تافل داوطلبان باید به دو سوال مختلف در مدت 50 دقیقه پاسخ دهند.

تفاوت های آزمون PTE و تافل

همان طور که گفته شد، آزمون PTE تافل هر دو آزمون های بین المللی زبان انگلیسی هستند و مدرک آنها از اعتبار جهانی برخوردار است و بسیاری از کشورها مدرک آنها را می پذیرند.

آزمون PTE و تافل هر دو چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی یعنی ریدینگ (درک مطلب)، رایتینگ (نوشتاری)، اسپیکینگ (گفتاری) و لیسنینگ (شنیداری) را ارزیابی می کنند، اما با این حال آزمون PTE و تافل با هم تفاوت هایی دارند که عبارتند از:

  • تفاوت در ساختار: آزمون PTE چهار مهارت اصلی زبان انگلیسی را در سه بخش ارزیابی می کند، اما آزمون تافل چهار مهارت زبان انگلیسی را در چهار بخش به صورت جداگانه ارزیابی می کند.
  • تفاوت در نمره دهی: آزمون PTE آکادمیک از 10 تا 90 نمره و PTE جنرال از 1 تا 5 نمره دارد، اما آزمون تافل IBT از 0 تا 120 نمره دارد. آزمون PTE آکادمیک و تافل هر دو نمره رد یا قبولی ندارند و نمره قابل قبول از سوی دانشگاه مقصد تعیین می شود، اما آزمون PTE جنرال نمره رد یا قبولی دارد و در صورت عدم کسب نمره قبولی در آزمون مردود می شوید.
  • تفاوت در شرایط سنی: برای شرکت در آزمون تافل شرط سنی وجود ندارد، اما محدودیت سنی در آزمون PTE حداقل سن 16 سال است.
  • تفاوت در نحوه برگزاری: آزمون PTE آکادمیک مانند آزمون تافل به صورت کامپیوتری برگزار می شود و آزمون PTE جنرال در دو بخش کتبی و شفاهی انجام می شود.
  • تفاوت در محل برگزاری: آزمون PTE در ایران برگزار نمی شود، اما آزمون تافل در برخی شهرهای ایران مانند تهران در مراکز معتبر برگزار می شود.
  • تفاوت در اعلام نتایج آزمون: اعلام نتایج آزمون PTE دو تا پنچ روز پس از برگزاری آزمون است، اما نتایج آزمون تافل 6 تا 10 روز کاری پس از شرکت در آزمون اعلام می شود.
  • تفاوت در اعتبار آزمون: بسیاری از کشورها مدرک تافل IBT را به رسمیت می شناسند و اکثر دانشگاه های معتبر دنیا مدرک تافل را برای اپلای تحصیلی می پذیرند، اما برخی از دانشگاه ها هنوز مدرک PTE را معتبر نمی دانند و همچنان برای اپلای تحصیلی مدرک تافل یا آیلتس را درخواست می کنند.
  • تفاوت در تعداد دفعات آزمون: پس از شرکت در آزمون PTE می توانید بدون وقفه دوباره برای ثبت نام آزمون PTE اقدام کنید، اما برای شرکت در آزمون تافل می توانید هر سه روز یک بار ثبت نام کنید.

جهت پرداخت هزینه آزمون های بین المللی زبان انگلیسی از جمله آزمون OET تضمینی، تافل، آیلتس، آزمون های زبان کمبریج، دولینگو و… می توانید از خدمات پرداخت ارزی شرکت مهاجرتی هومان ویزا استفاده کنید.

معادل نمرات PTE و تافل

نمره PTE آکادمیک

نمره تافل

30-36

40-45

36-42

46-59

43-50

60-78

50-57

79-83

58-64

84-93

65-72

94-101

73-78

102-109

79-82

110-112

83-85

113-114

86-90

115-120

ووچـر آزمون PTE مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد ، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.

از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت

جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های تخصصی و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.

مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.

آزمون PTE و تافل هر دو آزمون های بین المللی زبان انگلیسی هستند، اما در ساختار، نمره دهی، میزان اعتبار، نحوه و محل برگزاری و… با هم تفاوت دارند.

مدرک آزمون PTE از اعتبار بالایی برخوردار است و بسیاری از دانشگاه ها آن را می پذیرند، اما با این حال برخی دانشگاه ها هنوز مدرک آزمون تافل یا آیلتس را برای اپلای تحصیلی معتبر می دانند و مدرک PTE را رد می کنند.

مدرک آزمون PTE آکادمیک و تافل به مدت 2 سال اعتبار دارد و مدرک PTE جنرال اعتبار دائمی و مدام العمر دارد و با گذشت زمان اعتبار آن منقضی نمی شود.

هر دو آزمون PTE و تافل، آزمون های معتبری هستند اما آزمون تافل به دلیل اینکه در ایران برگزار می شود برای داوطلبان ایرانی مطلوب تر است و از این نظر از آزمون PTE بهتر است.

5/5 - (16 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×