شرکت مهاجرتی هومان ویزا در حال حاضر در حوزه برگزاری آزمون PTE فعالیت ندارد
آزمون PTE آکادمیک
آزمون PTE آکادمیک برای ارزیابی مهارت های ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ زبان انگلیسی طراحی شده است و هدف از برگزاری آن سنجش مهارت های درک مطلب، نوشتاری، گفتاری و شنیداری در محیط های آکادمیک و آموزشی است.
آزمون PTE (پیرسون)
آزمون PTE یا پیرسون (Pearson Test of English) یکی از آزمون های بین المللی زبان انگلیسی است که توسط انتشارات پیرسون برگزار می شود و مدرک آن دارای اعتبار جهانی است. افرادی که می خواهند برای کار، تحصیل و یا اقامت به یکی از کشورهای انگلیسی زبان مهاجرت کنند، می توانند برای اثبات مهارت های زبان انگلیسی خود در آزمون PTE یا پیرسون شرکت کنند. استرالیا، نیوزیلند، آرژانتین، یونان، هلند، برزیل، قبرس، اتریش، امارات، پاکستان، ترکیه، عراق، ایران و… از جمله کشورهایی که مدرک PTE را می پذیرند، هستند و مدرک PTE را به رسمیت می شناسند.
مدرک آزمون PTE مانند آزمون های قدیمی تر آیلتس و تافل از اعتبار جهانی برخوردار است و بسیاری از دانشگاه ها، سازمان ها و مراکز کاری مدرک آن را به عنوان معیاری برای ارزیابی سطح زبان انگلیسی متقاضیان می پذیرند و تعداد دانشگاه هایی که مدرک PTE را می پذیرند رو به افزایش است، با این حال برخی دانشگاه ها هنوز هم مدرک آزمون آیلتس آکادمیک و تافل تضمینی را برای اپلای تحصیلی معتبر می دانند و اعتبار مدرک یکی از مهمترین تفاوت آزمون PTE و تافل و آیلتس است، از این رو باید پیش از شرکت در آزمون با مراجعه به سایت دانشگاه ها مطلع شوید کدام دانشگاه ها مدرک PTE را می پذیرند.
انواع آزمون PTE
آزمون PTE با توجه به اهداف مهاجرتی دارای انواع مختلفی است.
انواع آزمون PTE عبارتند از:
- آزمون PTE آکادمیک: این آزمون در سال 2009 برای اپلای تحصیلی ارائه شده است و مورد تایید شورای پذیرش مدیریت تحصیلات تکمیلی (GMAC) می باشد.
- آزمون PTE جنرال: این آزمون برای مهاجرت غیرتحصیلی کاربرد دارد و افرادی که می خواهند برای کار و سرمایه گذاری مهاجرت کنند باید در آزمون PTE جنرال شرکت کنند. این آزمون جایگزین مناسبی برای آزمون آیلتس جنرال می باشد.
- آزمون PTE کودکان و نوجوانان: برای ارزیابی مهارت های زبان انگلیسی گروه سنی 7 تا 12 سال در سطح پایه و مبتدی طراحی شده است.
- آزمون PTE Core: این آزمون جدیدترین نوع آزمون PTE است و در اواخر سال 2023 ارائه شده است. افرادی که خواهند برای کار، تحصیل و اقامت به کانادا مهاجرت کنند، می توانند در این آزمون شرکت کنند.
- آزمون PTE Home: آزمون PTE Home همانند آزمون آیلتس لایف اسکیلز برای اخذ ویزای خانوادگی و تمدید ویزا و دریافت شهروندی انگلستان کاربرد دارد.
آزمون PTE Academic
آزمون PTE آکادمیک در سال 2009 ارائه شده است و مورد تایید شورای پذیرش مدیریت تحصیلات تکمیلی (GMAC) می باشد. این آزمون مبتنی بر کامپیوتر است و به صورت حضوری در مراکز معتبر برگزار می شود. آزمون PTE آکادمیک مانند آیلتس آکادمیک برای اپلای تحصیلی مورد پذیرش بسیاری از دانشگاه های معتبر دنیا است و تعداد دانشگاه هایی که مدرک PTE را می پذیرند در حال افزایش است. در واقع این آزمون، مهارت های زبان انگلیسی داوطلبان را برای حضور در موقعیت های آکادمیک ارزیابی می کند و یکی از آزمون های جایگزین آزمون آیلتس آکادمیک و تافل بشمار می رود.
آزمون PTE آکادمیک آنلاین
آزمون PTE آکادمیک مانند آزمون تافل IBT هوم ادیشن تضمینی به صورت غیرحضوری و آنلاین (هوم ادیشن) نیز برگزار می شود و داوطلبان می توانند بدون مراجعه به مراکز برگزارکننده در منزل یا هر مکان دیگری با دسترسی به اینترنت پرسرعت و سایر تجهیزات لازم مانند لپتاپ یا کامپیوتر، اسپیکر، وب کم و…. در آزمون PTE آکادمیک آنلاین شرکت کنند.
آزمون PTE آکادمیک آنلاین از نظر ساختار، نمره دهی و اعتبار هیچ تفاوتی با آزمون PTE حضوری ندارد و تنها تفاوت آنها در نحوه برگزاری آزمون است. همچنین برای برگزاری آزمون PTE آکادمیک آنلاین مانند آیلتس آنلاین و دولینگو و سایر آزمون های هوم ادیشن قوانین سختگیرانه ای اعمال می شود که تقلب در آزمون را دشوار می کند و شما برای موفقیت در آزمون چاره ای ندارید جز اینکه برای تقویت مهارت های PTE تلاش کنید تا بتوانید نمره بالایی کسب کنید.
ساختار آزمون PTE آکادمیک
ساختار آزمون PTE آکادمیک دارای سه بخش است و مانند آیلتس آکادمیک شامل ارزیابی مهارت های ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ می باشد. همان طور که گفته شد PTE آکادمیک به صورت کامپیوتری انجام می شود و هر سه بخش آزمون در یک روز برگزار می گردد و مدت زمان انجام PTE آکادمیک 2 ساعت و 15 دقیقه است.
بخش های اصلی آزمون PTE آکادمیک عبارتند از:
- بخش گفتاری و نوشتاری (Writing &Speaking): 54 تا 67 دقیقه
- بخش درک مطلب (Reading): 29 تا 30 دقیقه
- بخش شنیداری (Listening): 30 تا 43 دقیقه
بخش Writing &Speaking آزمون PTE آکادمیک
بخش اسپیکینگ و رایتینگ آزمون PTE آکادمیک شامل 7 قسمت است و مدت زمان انجام آن 54 تا 57 دقیقه است. ابتدا 5 سوال اسپیکینگ آزمون PTE پرسیده می شود و پس از پایان بخش اسپیکینگ، 2 سوال رایتینگ پرسیده خواهد شد.
- داوطلب باید یک متن را از روی کاغذ با صدای بلند بخواند.
- جملاتی برای داوطلب پخش می شود و باید آن را تکرار کند.
- نموداری به داوطلب نشان داده می شود که باید دربارهی محتوای آن صحبت کند.
- داوطلب در این قسمت باید به یک سخنرانی گوش دهد و سپس در مورد محتوای سخنرانی با کلمات خود صحبت کند.
- سوالاتی برای داوطلب پخش می شود که باید به آنها جواب کوتاه بدهد.
- بعد از بخش اسپیکنیگ بخش رایتینگ آزمون PTE شروع می شود. در این بخش سوالی از داوطلب پرسیده می شود که باید با یک متن 200 تا 300 کلمه ای به آن پاسخ دهد و برای پاسخگویی به این سوال 20 دقیقه به داوطلب فرصت داده می شود.
- در این قسمت متنی در اختیار داوطلب قرار می گیرد و باید آن را با یک جمله حداکثر 75 کلمه ای به طوری خلاصه کند که تمام نکات کلیدی متن در آن جمله وجود داشته باشد و برای پاسخگویی به این مرحله داوطلب 10 دقیقه فرصت دارد.
بخش Reading آزمون PTE آکادمیک
5 نوع سوال در بخش ریدینگ آزمون PTE آکادمیک پرسیده می شود و مدت زمان انجام آن 29 تا 30 دقیقه است.
- در این قسمت داوطلب باید بعد از خواندن یک متن به سوالات چند گزینه ای جواب بدهد.
- بعد از خواندن یک متن داوطلب باید به سوالات چند گزینه ای جواب دهد که هر سوال بیش از یک پاسخ صحیح دارد.
- در این بخش از آزمون داوطلب باید چند پاراگراف را با ترتیب صحیح سر جای خود قرار دهد تا یک متن کامل به دست آید.
- جملاتی به داوطلب داده می شود که باید آنها را با کلمات مناسب کامل کند.
- در این قسمت یک متن ناقص به داوطلب داده می شود که باید آن را با جملات مناسب کامل کند؛ به این ترتیب که جملات به صورت یک لیست نشان داده می شود و داوطلب باید یکی از آنها را انتخاب نماید.
اگر می خواهید در بخش ریدینگ نمره بالایی بگیرید باید دامنه لغات خود را گسترش دهید و نحوه استفاده از کالوکیشن های PTE را به خوبی یاد بگیرید.
بخش Listening آزمون PTE آکادمیک
بخش لیسنینگ یا شنیداری آزمون PTE آکادمیک شامل 8 قسمت است و مدت زمان پاسخ دادن به سوالات این بخش 30 تا 34 دقیقه است.
- قسمت کوتاهی از یک سخنرانی برای داوطلب پخش می شود که باید خلاصه ای 50 تا 70 کلمه ای در مورد آن بنویسد.
- در این قسمت داوطلب باید بعد از گوش دادن به صحبت های افراد، بهترین جوابی که می توان به آنها داد را انتخاب نماید.
- داوطلب در این بخش باید بعد از گوش کردن به یک سخنرانی پاسخ های صحیح را انتخاب کند.
- 4یک متن ناقص در مقابل داوطلب قرار می گیرد که باید متن را با کلمات مناسب کامل کند.
- در این قسمت از آزمون داوطلب به یک فایل گوش می دهد، سپس پاراگرافی که به بهترین شکل آن را خلاصه می کند، انتخاب کند.
- باید بعد از گوش کردن به یک فایل، داوطلب یکی از جملات داخل آن را که به صورت ناقص نوشته شده است را با کلمه ی مناسب کامل کند.
- یک فایل برای داوطلب پخش می شود و همزمان نیز متن آن نمایش داده می شود که تعدادی اشکال دارد، داوطلب باید این اشکالات را پیدا کند.
- جملاتی برای داوطلب پخش می شود که باید به شکل صحیح نوشته یا اصطلاحا Transcribe نماید.
نت برداری، افزایش سرعت عمل در خواندن متون، درک ایده و موضوع اصلی فایل های صوتی، مدیریت زمان، تمرین تایپ سریع و… از جمله مهمترین نکات لیسنینگ آزمون PTE هستند که باید در پاسخ دادن به سوالات این بخش به آنها دقت کنید.
نمره دهی آزمون PTE آکادمیک
تا نوامبر 2024 آزمون PTE آکادمیک فقط به صورت کامپیوتری و توسط هوش مصنوعی تصحیح می شد، اما موسسه پیرسون تغییرات قابل توجهی را در نحوه نمره دهی آزمون PTE آکادمیک اعمال کرده است. اصلی ترین تغییر در امتیازدهی آزمون، اضافه شدن ارزیابی انسانی در بعضی بخش های اسپیکینگ آزمون PTE است،بنابراین پس از تغییرات آزمون PTE نمرات دقیق و بدون خطا محاسبه می شوند.
آزمون PTE آکادمیک از 10 تا 90 نمره دارد. نحوه نمره دهی در آزمون PTE آکادمیک به این صورت است که نتیجه آزمون PTE در سه نمره اعلام می شود که شامل نمره هر 4 مهارت PTE، نمره مهارت های زبانی و نمره کلی یا OVERAL می باشد.
- نمره مهارت های چهارگانه: این نمره مربوط به ارزیابی مهارت های ریدینگ، رایتینگ، اسپیکینگ و لیسنینگ است نمره این بخش برای اخذ ویزا بررسی می شود. و هر مهارت از 10 تا 90 نمره دارد.
- نمره مهارت های زبانی: این نمره مربوط به ارزیابی مهارت های زبانی مانند گرامر، بیان روان، تلفظ، املای واژگان، دامنه لغات و توان انتقال اطلاعات به صورت نوشتاری است. مهارت های زبانی نیز از 10 تا 90 نمره دارد.
- نمره نهایی (OVERAL): نمره کلی آزمون PTE آکادمیک با در نظر گرفتن نمره مهارت های چهارگانه و زبانی محاسبه می شود و از 10 تا 90 نمره دارد.
آزمون PTE آکادمیک نمره رد یا قبولی ندارد و مانند آزمون آیلتس و تافل نمره قابل قبول از سوی دانشگاه مقصد تعیین می شود، اما به طور کلی باید بتوانید نمره بالاتر از متوسط را کسب کنید، هر چه نمره بالاتری در آزمون داشته باشید، شانس بیشتری برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه مقصد خواهید داشت.
اعتراض به نمره PTE آکادمیک
نتایج آزمون PTE آکادمیک 2 روز پس از برگزاری آزمون اعلام می شود و می توانید پس از اعلام نتایج آزمون PTE نمرات خود را در حساب کاربریتان مشاهده کنید و پس از دریافت کارنامه می توانید به نمره آزمون اعتراض نمایید.
همان طور که گفته شد، نمره دهی آزمون PTE آکادمیک به صورت سیستمی و بسیار دقیق انجام می شود، بنابراین امکان خطا و اشتباه در نمره دهی به آزمون وجود ندارد، اما با این حال می توانید تا 14 روز پس از دریافت کارنامه به نمره آزمون PTE آکادمیک اعتراض کنید و ممکن است در بخش اسپیکنیگ و رایتینگ که بیش از یک کلمه پاسخ داشته باشند، تغییری در نمره شما ایجاد شود.
برای اعتراض به نمره آزمون PTE آکادمیک باید با بخش خدمات مشتریان پیرسون تماس بگیرید و درخواست بازبینی آزمون را بنمایید. اگر پس از بررسی مجدد تغییری در نمره آزمون ایجاد شود، کارنامه جدیدی برای شما صادر خواهد شد.
معادل نمره PTE آکادمیک با CEFR
نمره PTE آکادمیک | سطوح مختلف CEFR |
C2 | 85-90 |
C1 | 76-84 |
B2 | 59-75 |
B1 | 36-58 |
A2 | 26-35 |
A1 | 10-25 |
برگزاری آزمون PTE آکادمیک در ایران
آزمون PTE آکادمیک برخلاف آزمون آیلتس و تافل در ایران برگزار نمی شود و مراکز برگزاری آزمون PTE در ایران وجود ندارد، بنابراین داوطلبان ایرانی برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه، عراق، آذربایجان، امارات و… سفر کنند، بنابراین در هنگام ثبت نام، باید یکی از مراکز و تاریخ های برگزاری آزمون PTE در یکی از کشورهای برگزارکننده را انتخاب کنید.
مزایای آزمون PTE آکادمیک موجب شده است تا تعداد داوطلبان شرکت در این آزمون افزایش چشمگیری داشته باشد، اما متاسفانه عدم برگزاری PTE آکادمیک و سایر انواع آزمون پی تی ای در ایران از جمله معایب بزرگ این آزمون برای داوطلبان ایرانی است، چرا که علاوه بر هزینه ثبت نام، هزینه سفر و اقامت در کشور برگزارکننده نیز به داوطلبان ایرانی تحمیل می شود و باید وقت بیشتری را برای شرکت در آزمون PTE صرف کنند.
اعتبار مدرک PTE آکادمیک
مدت اعتبار مدرک PTE آکادمیک 2 سال است و پس از پایان دو سال اعتبار آن منقضی می شود و دانشگاه ها مدرک آن را برای اپلای تحصیلی نمی پذیرند. البته تمام انواع آزمون PTE اعتبار موقتی ندارد، آزمون PTE جنرال و PTE کودکان و نوجوانان اعتبار دائمی و مادام العمر دارند و اعتبار مدرک آنها با گذشت زمان منقضی نمی شود و مدت اعتبار مدرک PTE یکی از تفاوت های آزمون PTE جنرال و آکادمیک است.
اگر می خواهید با مدرک PTE به استرالیا مهاجرت کنید، باید بدانید مدت اعتبار آزمون PTE برای مهاجرت به استرالیا با مدت اعتبار این آزمون که از سوی موسسه پیرسون تعیین شده است متفاوت است و اعتبار آزمون با توجه به سطح آن تعیین می شود.
جهت کسب موفقیت در کوتاه ترین زمان و دریافت بهترین نتیجه در آزمون های بین المللی مانند آزمون تولک تضمینی، آزمون IMAT، آزمون GMAT، آزمون GRE تضمینی و… از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا کاملترین مشاوره را دریافت کنید.
ثبت نام آزمون PTE آکادمیک
ثبت نام در آزمون PTE آکادمیک فقط از طریق پرتال آنلاین انجام می شود. برای ثبت نام آزمون PTE باید گذرنامه معتبر داشته باشید و محدودیت سنی در آزمون PTE حداقل 16 سال است و در صورتی که داوطلب کمتر 18 سال داشته باشد برای شرکت در آزمون باید رضایت نامه کتبی از والدین ارائه نماید.
مراحل ثبت نام آزمون PTE
- اگر برای اولین در آزمون PTE آکادمیک شرکت می کنید باید به وبسایت رسمی PTE مراجعه و یک کاربری بسازید.
- اطلاعات شخصی مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، کشور محل اقامت را مطابق گذرنامه خود وارد کنید.
- پس از پایان ثبت نام آنلاین پس از 48 ساعت ایمیلی ارسال می شود که حاوی اطلاعات حساب کاربری شما بوده و می توانید با استفاده از آن وارد سیستم شده و ثبت نام کنید.
- با اطلاعات ارسال شده وارد سایت PTE شوید، سپس روی برنامه زمان بندی آزمون کلیک کنید.
- در این مرحله مرکز برگزارکننده آزمون را انتخاب کنید.
- تاریخ و زمان آزمون را انتخاب کنید.
- پس از تایید مرکز، تاریخ و زمان آزمون، چند سوال پرسیده می شود.
- در آخرین مرحله باید هزینه ثبت نام آزمون PTE آکادمیک را با استفاده از کارت های اعتباری بین المللی مانند ویزا کارت یا مستر کارت و یا ووچر آزمون PTE پرداخت کنید.
- پس از پایان مراحل و نهایی شدن ثبت نام آزمون PTE با پرداخت هزینه، یک ایمیل حاوی اطلاعات مربوط به مرکز برگزاری آزمون، نحوه رسیدن به آنجا و نکات مهم جلسه آزمون به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
جهت پرداخت هزینه آزمون PTE و سایر آزمون های بین المللی زبان انگلیسی از جمله آزمون OET تضمینی، تافل، آیلتس، آزمون های زبان کمبریج، دولینگو تضمینی و… می توانید از خدمات پرداخت ارزی شرکت مهاجرتی هومان ویزا استفاده کنید.
منابع آزمون PTE آکادمیک
منابع آزمون PTE آکادمیک شامل کتاب ها، منابع آنلاین و اپلیکیشن های یادگیری زبان انگلیسی هستند که به آسانی در دسترس زبان آموزان قرار دارد و استفاده از این منابع یکی از مهمترین راهکارها برای کسب نمره بالا در آزمون PTE آکادمیک است.
برخی کتاب های PTE آکادمیک عبارتند از:
- کتاب PTE Academic Offline Practice Test
- کتاب The Official Guide to PTE Academic – Teacher Notes
- کتاب PTE Academic Practice Test Plus
- کتاب Expert PTE Academic B1 & B2 Level
- کتاب PTE Academic Testbuilder
- کتاب PTE Academic Official Vocabulary 2020-2022
- کتاب PTE Advantage for the Academic Module
- کتاب های PTE Academic Handbook و Score Guide
منابع آزمون PTE علاوه بر کتاب ها به صورت آنلاین نیز ارائه می شوند و شما می توانید به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه از منابع آنلاین استفاده کنید. وبسایت های معتبر زیادی هستند که منابع آزمون PTE را به آسانی در اختیار زبان آموزان قرار می دهند و شما می توانید با دانلود آنها از این منابع استفاده کنید.
- وبسایت com
- وبسایت net
- وبسایت pearson-pte.com
- وبسایتcom
- وبسایت au
اعلاوه بر منابعی که به آنها اشاره کردیم، اپلیکیشن رسمی موسسه پیرسون PTE Academic Official Practice App از جمله به روزترین منابع آنلاین PTE آکادمیک بشمار می رود. این اپلیکیشن به داوطلبان کمک می کند تا بتوانند در آزمون PTE آکادمیک با آمادگی بیشتری شرکت کنند. اپلیکیشن PTE آکادمیک شامل تمرینات مربوط به بخش های مختلف آزمون، نمونه سوالات واقعی آزمون PTE آکادمیک جهت آشنایی با ساختار و نوع سوالات، ارائه نکات مفید برای بهبود پاسخگویی به سوالات، تنظیم زمان بندی تمرینات برای مدیریت زمان، نمره دهی به تمرینات و ارائه بازخورد برای ارزیابی سطح آمادگی داوطلب برای شرکت در آزمون PTE آکادمیک می باشد، همچنین علاوه بر استفاده از منابع آزمون بهتر است، در آزمون ماک PTE شرکت کنید تا با سوالات، فرمت، نمره دهی، زمان بندی بخش های مختلف آزمون بیشتر آشنا شوید و بتوانید با آمادگی بیشتری در آزمون شرکت کنید.
ووچـر آزمون PTE مانند ووچر آزمون تافل و سایر آزمون های زبان بین المللی از طریق کارت های ارزی اعتباری قابل خرید می باشد ، متقاضیان می توانند در ارتباط با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا ضمن دریافت مشـاوره رایگان درباره شرایط و مراحل نحوه خرید ووچر آزمون PTE، در کوتاه ترین زمان مناسبترین نتیجه را کسب نمایند.
از مطالعه مقاله فوق می توان نتیجه گرفت
جهت کسب موفقیت تضمینی در آزمون های زبان ویژه مهاجرت شغلی و تحصیلی قدم اول استفاده از مشـاوره های تخصصی و تمـاس با کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا برای تهیه و خرید اکانت، نحوه ثبت نام در آزمـون و کسب مهارت های مورد نیاز در این آزمون ها می باشد.
مهاجرت تحصیلی موفق نیازمند دریافت آخرین اخبار و اطلاعات از دانشگاه، جایگاه شغلی و یا مقصد مورد نظر است، متقاضیان با مشاوره از کارشناسان شرکت مهاجرتی هومان ویزا می توانند از دانش به روز در این باره بهره مند شوند.
آزمون PTE یک آزمون بین المللی زبان انگلیسی است که توسط موسسه پیرسون در بیش از 400 مرکز معتبر در 50 کشور دنیا برگزار می شود.
افرادی که می خواهند در خارج از کشور با زبان انگلیسی تحصیل کنند می توانند برای اثبات مهارت های زبان انگلیسی خود در این آزمون شرکت کنند.
خیر آزمون PTE آکادمیک در ایران برگزار نمی شود و داوطلبان باید به کشورهای همسایه مانند ترکیه، عراق، امارات و… سفر کنند.
مدرک PTE آکادمیک 2 سال اعتبار دارد.